4 Ocak 2015 Pazar

ŞANS OYUNLARI HAKKINDAKİ TAHMİNİM TUTTU.

SAYILAR DEĞİŞTİRİLDİ Mİ ?
Geçen gün Şans Oyunları hakkında yazdığım yazıda bir iddaa da bulunmuştum. Bize yani normal halka çıkma şansını sorgulamıştım. Hilekarlık usulsüzlük  yapıldığını iddaa ettim. Aslında iddaam tam olarak Sayısal Loto, Süper Loto ve Şans Topu gibi oyunlar üzerineydi. Canlı yayınlarda halkın gözü önünde saf bir şekilde yapılmıyor diye iddaa da bulundum. Hilekarlık yapılması konusunda ortamın çok müsait olduğunu belirttim. Ama bu sefer herkesin gözü önünde yapıldı gibi duruyor. Haber sitelerine konu olan bu olayın aynısı geçen yıl yalnız bu kadar büyük bir belada değil ama yaşadım. 
Milli Piyango ikramiyesinin isabet ettiği bir şehrimiz olan Bursa'da yaşandı bu olay. 43 yaşındaki M.A isimli şahıs 4 çeyrek bilet alıyor ve biletin 1 tanesine 500 bin ikramı çıkıyor. Oğlu bileti internet üzerinde sorgulatıyor ve bilete ikramiye çıktığı görünce hemen bir çıktı alıp babasını arıyor. Babası büyük bir sevinçle eve gidiyor.  Baba tekrar sorgulamak istiyor ve bakıyor ikramiyenin kendisine çıktığını görüyor.3 saat sonra tekrar sorgulatmak isteyen adam sorguladığı zaman sayıların değiştiğini ve kendi sayılarına ikramiye çıkmadığını görüyor.. Ama ellerinde sorguladığı bilete ikramiye çıktığını gösteren bir çıktı var. Hemen bileti aldığı bayiye gidiyor, bayi yapacak bir şeyinin olmadığını söylüyor. Sonra çare olarak bir avukat tuttu ve dava açmaya hazırlanıyor. 
Ülkemizde artan işsizlikten dolayı şiddet,hırsızlık,cinayetler artmıştır. İnsanlar 200 TL gibi bir paraya birbirlerini öldürüyor. Araçlar gasp ediliyor evler soyuluyor ve cinayetler işleniyor. Kimsenin adına konuşmak doğru bir yakalaşım değildir lakin sorgulayacak olursak eğer ki imkan varsa ve sonunda bir sorun çıkmayacaksa 500 bin lira eski parayla 500 milyar gibi büyük bir meblağ için usulsüzlük yapılamaz mı ? Sonuçta canlı yayında usulsüzlük yapamamış olabilirler çünkü 76 milyonu aşkın bir nüfus izliyor kendilerini ve herkes görebilir. Herkes görmezse bile belirli kişilerin görmesi ve yayması olasılığı vardır. En basiti 0 riskle ekran önünde bunu yapmayı göze almazlar. Lakin sonuçlar açıklandıktan sonra bazı saylar değiştirilirse sadece  kişi ile uğraşacaklar oda erken fark ederlerse.
Bursalı vatandaşımız erken fark etti ama ne olur ne biter bilinmez. Bana kalırsa ufak bir yanlış anlaşılma bilgisayar kaynaklı bir sorun denilir köylü köyüne gönderilir. Paralar cebe indirilir. 
  Son olarak tabi ki bize de çıkma şansı var binde bir iken milyarda bir belki .:) Bende normal sıradan bir halkım elimde delil belge filan yok kanıt yok ama güvensiz ve şeffaf bir ortamda yapılmayan bu çekilişlere hiç itibarım yoktur.
*Bu haberi haber sitelerinden ve tv kanallarından takip edebilirsiniz. İsterseniz Şans oyunları hakkındaki yazımı da okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder