3 Ocak 2015 Cumartesi

BEŞŞAR EL-ESED ''ESAD'' NEDEN YIKILMIYOR ?

Esad Askerlerinin Yeni Yılını Kutladı.

ESAD'I HAFİFE ALDILAR
Kapitalistlerin dünyayı yönettiği gerçeği vardır. Lider ülkelerin gelecek 50 yıllık planları olduğu ve bu planlar doğrultusunda hareket etmektedir. Espiri konusu olan ''Amerikan oyunu'' aslında gerçeği yansıtmaktadır. Bizimde içinde olduğumuz bir ''BOP'' projesi vardır. Ortadoğu'da yapılmak istenen şey bellidir lakin başaramadıkları tek şey Beşşar Esed'ı deviremedikleri gerçeğidir.Konuyu fazla dağıtmadan açık ve net bir şekilde ortada olan gerçekleri belirtelim.  
İyi derecede Arapça bildiğim için bir çok Arap kanallarını web sitelerini takip edebiliyorum ve bir çok Suriyelilerle bu konuları rahatlıkla konuşabiliyorum.  
27 yaşında evli olan ve bu savaşta abisi, dayısı ve dayısının oğlunu kaybeden bir Suriyeli ile konuştum. 
Kişinin bana anlatıklarının çok az bir kısmını sizinle paylaşım. ''Esed çok iyi bir insan bisikletine biner halkın arasında dolaşırdı herkese selam verir ve sohbet ederdi.İyi bir şekilde yaşıyorduk. Sonra hiç tanımadığımız insanlar ülkemize geldi savaş başladı '' dedi.Lafın sonuna da ''Mahir Esed çok gaddar herkes ondan çok kokuyor'' dedi. Genel olarak bunları duydum tabi ki kötü diyenlerde oldu ama azınlıktaydı.  Şimdi asıl konuya gelelim. Libya'da, Irak'ta, Mısır'da olanlar ortada bir şekilde ya halk yada askeri darbe sonucu veya belirli bir oyunlar sonucu hükümetlere darbe yapıldı. Onlarda gereken sonuç alınırken Suriye'de alınmadı. Dünya basını Suriye Yönetimi eleştirirken bütün ülkeler Beşşar Esed'i diktatör,cani ve halkına zulüm eden  bir olarak tanıttı. Avrupa ülkelerinde hiç olmazsa susturulamayan bir çok basın ve gazeteci var ve bu gazetecilerin bütün dünyaya duyurdu bazı resmi belgeli gerçekler var. Bu gerçekler Türkiye , Amerika, İsrail ,Suudi Arabistan,Katar,Lübnan,İngiltere  gibi ülkelerin Beşşar Esed'ı devirmek için ortak işbirliği yaptığı ve asker gönderdiğini gerçeğidir. Son kanıtı ise Işid  tarafından düşürülen uçakta Lübnanlı pilotun esir alınmıştı.Esiri kurtarmak için Amerikan savaş uçaklarıyla bölgeye Lübnan askeri kıyafetleriyle İngiliz askerleri gönderildi. Suriye'ye savaşa gönderilen askerler parasal desteğin çoğunluğunu Katar ve Suudi Arabistan karşılamaktadır.Gereken teçhizatlarda Amerikan ve İsrail tarafından karşılanmaktadır.Kendi ülkem hakkında pek yorum yapma yanlısı değilim çünkü gerçekleri herkesin gördüğünü düşünüyorum. 
Karşısında bu kadar ülke varken ve belirli örgütlerle de çatışmalar yaşanırken  Beşşar Esed halen ayakta yıkılmıyor ve kazanıyor. Çünkü Suriye halkı ve askeri onun yanında halkın belirli bir kısmı ülkeyi terk etse de çoğunluk halen Suriye'de ve Esed'in saflarında savaşıyor. Savaş durumunda bile geçen sene yapılan seçimlerde %90 oy alarak yerini korudu. Suriye halkı ve askeri Esed'a güveniyor ve onun yaptıklarının doğru olduğunu daima arkasında olacağını gösteriyor. Tabi ki Esed'e karşı olanlar olduğu gibi destekçi ülkelerde var ve oldukça güçlü desteğe sahip olan Esed' Rusya,Çin,İran ve Hizbullah Örgütü arka çıkıyor. Esed'in kimyasal silah kullandığı iddaa eden Amerika Suriye' müdahalede bulunacağını söylemişti lakin Rusya'nın buna izin vermeyeceği tepkisiyle karşılaşınca gerçekleşmedi. Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ta Esed'ı desteklediklerini belirtmişti. Dünyanın en büyük Ordusuna Amerikan sahip olsa da unutulmaması gereken en önemli unsurlardan bir kaçı 2. en büyük orduya sahip olan ülkede Rusyadır ve dünyadaki en fazla nükleer silaha sahip ülke yine Rusya'dır. Bunun yanı sıra Hizbullah Örgütünü küçümsemek aptallık olur İsrail'e vurduğu darbe savaşı kaybettirmiştir. Dünyanın en güçlü tankları diye bilinen İsrail tanklarını hurda yığınına çevirmiştir.Oldukça eğitimli ve kök salmış bir örgüttür. Kısacası Rusya'nın kıyı antlaşması olduğu Suriye'yi yalnız bırakacak gibi gözükmüyor. 1 hafta öncede resmi kaynaklarda Çin Devlet Başkanı orduya ''Savaşa Hazır Olun'' talimatını verdi ve ondan önce de olası bir ekonomik krizde Rusya'yı destekleyeceklerini açıkladı. Bir tarafta Arap Ülkeleri,Türkiye, Amerika,İngiltere diğer tarafta Suriye,Rusya,Çin İran. Daha derin olayların yaşandığı gerçeği gibi bilinen gerçeklerde bunlardır. Son olarak bir kaç resmi haber paylaşımı yapmak istiyorum.
-Rusya Lideri Vladimir Putin Suriye'yi vuran İsrail'i uyararak tekrarı durumunda Rusya'nın yaptırımlarıyla karşılaşacağı yönünde uyardı.
-Aralık ayının başların da Rusya ''Koramiral Kulakov'' cinsi savaş gemileri destek için Suriye'nin Tartus limanına girdi.
-Suriye Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim Suriye ve Rusya arasında yapılan tüm silah sözleşmelerinin uygulanması konusunda Rusya Lideri Vladimir Putin'e söz verdi.
24 adet MIG-29SMT savaş uçağı, 36 adet YAK-130 savaş uçağı,S-300 füze sistemleri, 2 adet denizaltı, NEVA uçaksavar sistemleri ve T-90 Tanklarının satışı öngörülüyor.

#Arkadaşlar bu kare aslında bir videodan alınmıştır. 8 dakikalık olan bu videoyu sosyal paylaşım sitesinde bulabilirsiniz. Video 31 Aralık akşamı çekilmiştir. Esad görünürde 4-5 kişilik bir koruma ekibi ile Suriye meydanlarına indi ve askerlerinini yeni yılını kutladı ve onlarla sohbet edip bir masada yemek yedi. 
Tamamen tarafsız ve objektif bir şekilde değerlendirecek olursak arkadaşlar sizlere soruyorum böyle bir adam diktatör olabilir mi ? veya Kolay kolay devirmek mümkün mü ?
* KESİNLİKLE VİDEOYU İZLEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder