31 Ocak 2015 Cumartesi

ANİMASYON ÇİZİM...


 
Animasyon Çalışması 
Bu çalışma biraz ihaneti andırıyor.. Doyumsuzluk istek ve ihanet....

21 Ocak 2015 Çarşamba

HUGO VE TOLGA ABİYE KÜFÜR EDEN ÇOCUK


90'ların çocukluğunda oldukça popüler oyun olan Hugo tv6 kanalında yayınlanıyordu.. Çocuklar tuşlu telefonlarla oyunu oynuyordu. Ama bir olay vardır ki Hugo oyununda çok konuşuldu ve popüler oldu.
O olayı kısaca hatırlayacak olursak , oyuna bir yarışmacı katılıyor ve Tolga abi ona oyun kurallarını hatırlatıyor ve çocuk oyuna başlıyor. Oyunda da 3 can olduğunu hatırlatalım. Çocuk tuşlara başınca Hugo'nun kendi isteği doğrultusunda hareket etmediğini söylüyor ve ilk canından oluyor.
2. canında da aynı şey tekrarlanınca Tolga Abi'ye '' abi tuşlar basmıyor '' diyor ve 2 . canını da kaybediyor. Son canı kalınca da sinirleniyor ve '' Tolga abi tuşlar basmıyor , tuşlar basmıyor'' diye bağırıyor. Son canını da kaybetmiş oluyordu. Tolga Abi elenen çocuğu yatıştırmak için '' kaybettin ama üzülme Hugo seni çok seviyor'' diyor.. Ona karşılık olarak çocuk ''Hugoyada  A....K'' diyor. sonra Tolga Abi ''öyle deme bak Hugo'yuda beni de üzüyorsun...'' diyor Çocukta '' Senin de A....K.'' diyor ve telefonu kapatıyor..
Tolga abi , Okan Bayülgen'nin programına katıldı ve o gün yaşanan o olayı anlatılması istendi. Ama Okan Bayülgen hiç beklemediği bir cevap karşılaştı. Tolga Abi öyle bir olayın olmadığı tamamen yalan olduğunu söyledi. Okan Bayülgen ve konukların ısrarı üzerine o olayın gerçek dışı olduğunu söyledi. Tolga Abi daha öncede bana soruldu ama öyle bir yayın yok hatta öyle bir şey varsa getirin gösterin o kayıtı getirine sıfır araba alacağım''dedi. Dahası küfür eden kişi katılsın ben ettim desin'' dedi.
Yıllardır da kimsenin ne görüntü getirdiği var ve nede küfür eden çocuk çıktı ortaya..  Şimdi asıl konu eğer varsa neden hiç bir görüntü yok veya çocuk çıkmadı... Eğer asılsızsa da bu yalanı kim ortaya attı ? Nasıl yayıldı ? ve biz bunu nasıl gerçek sanacak kadar inandık.. Tolga Abi bizim bildiğimizin gerçek olmadığını öyle bir şeyler yaşanmadığını söyledi ama biz yaşanmış gibi inanıyoruz... Bu demektir ki eğer öyle bir görüntü ortaya çıkmazsa yıllardır bir yalana inanıp gülmüşüz ve son olarak kamera kaydı çıkmayana kadarda bu olay yalanlanmış oldu ve bir yalan olarak kalacak.....

7 Ocak 2015 Çarşamba

SALDIRIYI YAPANLAR KARA DULLAR MI ? ''черная вдова''

Kim Bu Kara Dullar ?

2 gün önce İstanbul Sultanahmet'teki Turizm Polis Şube Müdürlüğü'ne canlı bombalı saldırı gerçekleşmiş 1 polisimiz şehit olmuştu. Saldırıyı DHKP-C üstlendi. Lakin saldırı gerçekleştiren kadının aslında sanılan kadın olmadığı ve cesedi teşhis etmek için ailesine başvuruldu.Gerçekleşen sonuçta aynı çıktı aile bu kız bizim kızımız değil dedi.
Daha sonra kadını getiren taksici teşhis edildi ve ifadesinde kadının Rusça konuştuğunu söyledi.
Kadının kamera görüntülerine ulaşılınca siyah çarşaf giydiği gözlerden kaçmadı. Bunun üzerine bütün iddaalar KARA DUL adlı örgüte çevrildi.
Kara dullar kimdir ? Kara dullar adı verilen kadın çetesinin Rusya'ya karşı mücadelelerde güvenlik güçlerinde görevli eşlerini kaybeden kadınlardan oluştuğu biliniyor. Bu kadın militanlara KARA DUL denmesinin sebebi, tepeden tırnağa siyah giyinmeleridir. 
Karadulları daha önce Rusya'da gerçekleştirdiği kanlı eylemlerde adını oldukça duyurdu. İlk gerçekleştirdiği saldırı Rusya'nın başkenti olan Moskova'da tiyatro baskınıydı. 200 e yakın kişi hayatını kaybetti. Daha sonra okul ,tren ve bir rock konserinde intihar eylemi gerçekleştirmiştir. 
Peki Kara dulların Türkiye ile ismi neden anıldı. 
Rusya'nın korkulu rüyası olan Kara dullar Rusya'da gerçekleştirdikten sonra Rusya tarafında açıklama geldi . Rusya'nın iddaasına göre Karadulların Türkiye'de eğitim gördüğünü ve bunları Türkiye'nin beslediğini iddaa etti. Rusya bu konuda sıra Türkiye'de diye Kara dulların Türkiye'de eylem gerçekleştireceğini söylemiş uyarmıştı. 
Şimdi Türkiye'de Sultanahmet Turizm Polis Şube Müdürlüğü'de gerçekleştirilen  bombalı eylemin suçlularının Kara dullar olduğu iddaa ediliyor...

ÇILGIN RUSLAR. ''Crazy Russians''

 ÇILGIN RUSLAR.


Bu kadar cesareti sosyalizm'den mi alıyorlar bilinmez ama görüp görülecek en çılgın insanlar Ruslardır. Cinsiyet ayrımı yapmadan bakılmalı olaylara.
 Bu insanların yaptıklarını görünce yapacaklarını tahmin bile edilemez. Çılgın olduklarının yanı sıra oldukça sıcak kanlı ve samimi insanlardır. Bilindik üzere konum açısından
çok soğuk bir ülke olması Rusların yapacakları çılgınlıklara hiç bir zaman engel olmadı aksine renk kattı. Onlar bazen yaptıkları çılgınlıklara ısınma hareketleri diyorlar.
Oldukça da fazla alkol tükettikleri için kaç kişinin ayık gezdiğini merak etmiyorum da değil. 
Rusya hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra yaptıkları çılgınlıkları anlatan bir video ile daha iyi gösterelim.
Rusya sosyalizmle yönetilen bir ülke olduğundan her yerde sosyalizmin izlerine rastlamak mümkündür. Dünyada en çok ses getiren realist, güçlü,karizmatik bir Başbakana sahip.
Vladimir Putin'i ilginç kılan lise yıllarından beri izledikleri filmlerden dolayı ajan olmak istemiş KGB bölgesindeki bürosuna gitti ve dileğini dile getirdi. Ancak görevli memur
kendisine her isteyeni buraya almadıklarını ve üniversite bitirmesi gerektiğini söylemiş. Putin' de bunun üzerine hangi fakülte okuması gerektiğini ısrarlar sorduktan sonra
Hukuk cevabını alınca bürodan ayrılmış ve hukuk fakültesine hazırlanmaya başlamış. Rus halkı gibi başkanında oldukça çılgın. :)
Gördüğüm ve arkadaşım olan Ruslardan edindiğim izlenimler Ruslar oldukça cesaretli  ve boş işlerle uğraşmayı sevmeleri.Bizim ülkemizdeki liselilerin yaptıklarını onlar her yaşta 
yapması olası bir durumdur. Birçok insanın cesaret edemediği bir çok tehlikeli hareketleri de yapmaktan çekinmemektedirler. 
Eğlenmeyi ve içmeyi çok seven Rusların kızları da oldukça cesaretli ve çılgındır. 
Şimdi bir video ile bu yazdıklarımızı destekleyelim. İyi seyirler.

BÖYLE GÜZEL SOHBET GÖRMEDİNİZ


Dünyanın En Tatlı Sohbeti.

Türkçe'miz eklerden oluşmakta olduğu için zor bir dildir ama bir o kadar kibar ve zengin kelime haznesine sahiptir. Turistik yerlere sahip olduğumuz için yıl içinde
 milyonlar turist ülkemizi ziyaret etmektedir.Bunun yanı sıra ülkemize hayranlıklarından dolayı bazı turistler ülkemize yerleşmiştir. Bir çoğumuz denk gelmişizdir turistlerin
Türkçe konuşmasına. Bize her zaman çekici ve komik gelmiştir ve bundan dolayı onların Türkçe konuşmalarını tebessüm içinde dinleriz. Hatta tanıştığımız insanlara
Türkçe biliyor musun? biliyorsan ne biliyorsun diye sorarız. Söyledikten sonra güleriz ve düzeltmeye çalışırız.Ama size kesinlikle garanti veriyorum izleteceğim bu videoda 
daha önce hiç bu kadar güzel Türkçe sohbet görmemişsinizdir. İrlandalı Denise ile İlker Bey'in Türkçe sohbeti herkesi kahkahaya boğulmasına sebep oldu. 
İzleyelim bakalım... :)


NOT: '' Sen çok koş konuşuyorsun'' - Sen çok hızlı konuşuyorsun demek istiyor.

         ''Küftesivilye ''diyor  kuru fasülye demek istedi.

6 Ocak 2015 Salı

Türkiye'de Eğitim Sisteminin En Temel Sorunu Nedir ?

Türkiye'nin en büyük sorunu olan eğitim sorununun başlıca nedeni, değişen hükümetlerle birlikte eğitim politikalarının değişmesidir.  Tek partili dönem sonrası seçimlerle başa gelen partiler ve politikaları değişmiş uygulanmaya çalışılmıştır.
Biz ideolojisi ne olursa olsun hangi parti başa gelirse gelsin  onların arzuladıkları politikaları uygulamak zorunda mıyız ?
Yıllardır yaşanan durum bu , hükümetler ve politikaları değişiyor bunlarla birlikte eğitim sisteminde değişikliğe gidiliyor, mevcut olan eğitim sistemi de değişikliğe uğruyor. Eğitimde değişmeyen en büyük sorunlarından biriside ezberci olmamız. Ezberci bir eğitimde hiç bir zaman başarı sağlayamaz. 
Globalleşen dünyada 1. sınıf ülkeler eğitim kalitesinden dolayı ileri nitelikli öğrenciler yetiştirmekte ve ülkenin kalkınmasına fayda sağlayacak kişiler yetiştirmekte. 3.sınıf ülkeler bile büyük çıkışlar yakaladı. Örnek verecek olursak Bizden çok geride olan Hindistan , Singapur gibi ülkeler son yıllarda bilgisayar yazılımları konusunda çağ atlayacak derece başarılar sağladı kat kat ilerleme kaydetti. 
Türkiye'de eğitimde yapılan değişiklik Osmanlıca dersi , Okula serbest kıyafetle gidilsin mi ?  
Şimdi işleri düzeltmeye başlarsak eğitim sisteminin oturması için yıllar geçmesi lazım lakin fazla zaman kaybedilmeden neden hiçbir şey yapılmıyor.

Daha önce okudum bir kitapta çok güzel bir makale vardı.Konusu Avrupa ülkelerinde kalkınma ilerleme için ülkenin bütün önde gelenleri bir araya gelerek ortak kararlar alıyor.
Bu konudan yola çıkarak tavsiyem Ülkemizin önde gelenleri . Devlet, kamu kurum ve kuruluşlar , Şirket sahipler, dernekler ,vakıflar,sendikalar, eğitmenler,bilim adamları sanatçılar ve ülkenin ileri gelenleri bir araya gelerek ülkenin ortak çıkarlarına hizmet edecek şekilde kalkınmasına fayda sağlayacak ortak kararlar alınması ve kalıcı olarak uygulanmaya sokulmasıdır.  Sadece başa gelen parti vekillerinin alacak kararlarıyla eğitim sisteminde ancak günümüzde olduğu gibi sadece gülünç kararlar alınır ve ben istedim öğrenilecek mantığıyla hareket edersek eğitimde dahi olmak üzere sadece kişi ve partiye hizmet etmiş oluruz.

5 Ocak 2015 Pazartesi

94 YIL SONRA TARİHTE İLK KEZ YUNAN ASKERLERİNİ ANDIK! ''Kardeşime kurşun sıkmam.''





KARDEŞİME KURŞUN SIKMAM DİYEN 200 YUNAN ASKERİ
İzmir'in 1. Dünya Savaşı sonra işgali sırasında, Yunan Krallığı İzmir'i işgal etmesi için asker göndermiştir. Ancak 200 komünist Yunan askeri '' KARDEŞİME KURŞUN SIKMAM'' diyerek işgale karşı çıktılar. Yunan Krallağı'nca vatan haini ilan edilip 1 Ocak 1921 yılında İnciraltı'nda 200 Yunan askeri kurşuna dizildi.

1.Dünya Savaşı şartlarında , dünyanın her yanında komünistler ve komünist partiler savaşa karşı ciddi tavırlar almış ve bundan dolayı da dünyanın her yerinde mahkum edilmiş, işkence altında altında öldürülmüşlerdir. 
''Kardeşime kurşun sıkmam'' diyerek kurşuna dizilen 200 Yunan askeri İzmir'de anıldı. Anma etkinliğine Balçova Belediğe Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve eski Dikili Belediğe Başkanı Osman Güven ile bazı sivil toplum örgütleri de katılmıştır.
 Etkiliğin sonunda katılımcılar Barış Manço Köprüsü üzerinden denize karanfil bıraktı.

YARIN OKULLAR TATİL!

Yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil ilan edildi. Ayrıca Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışmakta olan engelli ve hamile vatandaşlarımızda işlerini gitmeyecekler. Bu tatil sadece İstanbul ilimiz için geçerlidir.

4 Ocak 2015 Pazar

ŞANS OYUNLARI HAKKINDAKİ TAHMİNİM TUTTU.

SAYILAR DEĞİŞTİRİLDİ Mİ ?
Geçen gün Şans Oyunları hakkında yazdığım yazıda bir iddaa da bulunmuştum. Bize yani normal halka çıkma şansını sorgulamıştım. Hilekarlık usulsüzlük  yapıldığını iddaa ettim. Aslında iddaam tam olarak Sayısal Loto, Süper Loto ve Şans Topu gibi oyunlar üzerineydi. Canlı yayınlarda halkın gözü önünde saf bir şekilde yapılmıyor diye iddaa da bulundum. Hilekarlık yapılması konusunda ortamın çok müsait olduğunu belirttim. Ama bu sefer herkesin gözü önünde yapıldı gibi duruyor. Haber sitelerine konu olan bu olayın aynısı geçen yıl yalnız bu kadar büyük bir belada değil ama yaşadım. 
Milli Piyango ikramiyesinin isabet ettiği bir şehrimiz olan Bursa'da yaşandı bu olay. 43 yaşındaki M.A isimli şahıs 4 çeyrek bilet alıyor ve biletin 1 tanesine 500 bin ikramı çıkıyor. Oğlu bileti internet üzerinde sorgulatıyor ve bilete ikramiye çıktığı görünce hemen bir çıktı alıp babasını arıyor. Babası büyük bir sevinçle eve gidiyor.  Baba tekrar sorgulamak istiyor ve bakıyor ikramiyenin kendisine çıktığını görüyor.3 saat sonra tekrar sorgulatmak isteyen adam sorguladığı zaman sayıların değiştiğini ve kendi sayılarına ikramiye çıkmadığını görüyor.. Ama ellerinde sorguladığı bilete ikramiye çıktığını gösteren bir çıktı var. Hemen bileti aldığı bayiye gidiyor, bayi yapacak bir şeyinin olmadığını söylüyor. Sonra çare olarak bir avukat tuttu ve dava açmaya hazırlanıyor. 
Ülkemizde artan işsizlikten dolayı şiddet,hırsızlık,cinayetler artmıştır. İnsanlar 200 TL gibi bir paraya birbirlerini öldürüyor. Araçlar gasp ediliyor evler soyuluyor ve cinayetler işleniyor. Kimsenin adına konuşmak doğru bir yakalaşım değildir lakin sorgulayacak olursak eğer ki imkan varsa ve sonunda bir sorun çıkmayacaksa 500 bin lira eski parayla 500 milyar gibi büyük bir meblağ için usulsüzlük yapılamaz mı ? Sonuçta canlı yayında usulsüzlük yapamamış olabilirler çünkü 76 milyonu aşkın bir nüfus izliyor kendilerini ve herkes görebilir. Herkes görmezse bile belirli kişilerin görmesi ve yayması olasılığı vardır. En basiti 0 riskle ekran önünde bunu yapmayı göze almazlar. Lakin sonuçlar açıklandıktan sonra bazı saylar değiştirilirse sadece  kişi ile uğraşacaklar oda erken fark ederlerse.
Bursalı vatandaşımız erken fark etti ama ne olur ne biter bilinmez. Bana kalırsa ufak bir yanlış anlaşılma bilgisayar kaynaklı bir sorun denilir köylü köyüne gönderilir. Paralar cebe indirilir. 
  Son olarak tabi ki bize de çıkma şansı var binde bir iken milyarda bir belki .:) Bende normal sıradan bir halkım elimde delil belge filan yok kanıt yok ama güvensiz ve şeffaf bir ortamda yapılmayan bu çekilişlere hiç itibarım yoktur.
*Bu haberi haber sitelerinden ve tv kanallarından takip edebilirsiniz. İsterseniz Şans oyunları hakkındaki yazımı da okuyabilirsiniz.

3 Ocak 2015 Cumartesi

BEŞŞAR EL-ESED ''ESAD'' NEDEN YIKILMIYOR ?

Esad Askerlerinin Yeni Yılını Kutladı.

ESAD'I HAFİFE ALDILAR
Kapitalistlerin dünyayı yönettiği gerçeği vardır. Lider ülkelerin gelecek 50 yıllık planları olduğu ve bu planlar doğrultusunda hareket etmektedir. Espiri konusu olan ''Amerikan oyunu'' aslında gerçeği yansıtmaktadır. Bizimde içinde olduğumuz bir ''BOP'' projesi vardır. Ortadoğu'da yapılmak istenen şey bellidir lakin başaramadıkları tek şey Beşşar Esed'ı deviremedikleri gerçeğidir.Konuyu fazla dağıtmadan açık ve net bir şekilde ortada olan gerçekleri belirtelim.  
İyi derecede Arapça bildiğim için bir çok Arap kanallarını web sitelerini takip edebiliyorum ve bir çok Suriyelilerle bu konuları rahatlıkla konuşabiliyorum.  
27 yaşında evli olan ve bu savaşta abisi, dayısı ve dayısının oğlunu kaybeden bir Suriyeli ile konuştum. 
Kişinin bana anlatıklarının çok az bir kısmını sizinle paylaşım. ''Esed çok iyi bir insan bisikletine biner halkın arasında dolaşırdı herkese selam verir ve sohbet ederdi.İyi bir şekilde yaşıyorduk. Sonra hiç tanımadığımız insanlar ülkemize geldi savaş başladı '' dedi.Lafın sonuna da ''Mahir Esed çok gaddar herkes ondan çok kokuyor'' dedi. Genel olarak bunları duydum tabi ki kötü diyenlerde oldu ama azınlıktaydı.  Şimdi asıl konuya gelelim. Libya'da, Irak'ta, Mısır'da olanlar ortada bir şekilde ya halk yada askeri darbe sonucu veya belirli bir oyunlar sonucu hükümetlere darbe yapıldı. Onlarda gereken sonuç alınırken Suriye'de alınmadı. Dünya basını Suriye Yönetimi eleştirirken bütün ülkeler Beşşar Esed'i diktatör,cani ve halkına zulüm eden  bir olarak tanıttı. Avrupa ülkelerinde hiç olmazsa susturulamayan bir çok basın ve gazeteci var ve bu gazetecilerin bütün dünyaya duyurdu bazı resmi belgeli gerçekler var. Bu gerçekler Türkiye , Amerika, İsrail ,Suudi Arabistan,Katar,Lübnan,İngiltere  gibi ülkelerin Beşşar Esed'ı devirmek için ortak işbirliği yaptığı ve asker gönderdiğini gerçeğidir. Son kanıtı ise Işid  tarafından düşürülen uçakta Lübnanlı pilotun esir alınmıştı.Esiri kurtarmak için Amerikan savaş uçaklarıyla bölgeye Lübnan askeri kıyafetleriyle İngiliz askerleri gönderildi. Suriye'ye savaşa gönderilen askerler parasal desteğin çoğunluğunu Katar ve Suudi Arabistan karşılamaktadır.Gereken teçhizatlarda Amerikan ve İsrail tarafından karşılanmaktadır.Kendi ülkem hakkında pek yorum yapma yanlısı değilim çünkü gerçekleri herkesin gördüğünü düşünüyorum. 
Karşısında bu kadar ülke varken ve belirli örgütlerle de çatışmalar yaşanırken  Beşşar Esed halen ayakta yıkılmıyor ve kazanıyor. Çünkü Suriye halkı ve askeri onun yanında halkın belirli bir kısmı ülkeyi terk etse de çoğunluk halen Suriye'de ve Esed'in saflarında savaşıyor. Savaş durumunda bile geçen sene yapılan seçimlerde %90 oy alarak yerini korudu. Suriye halkı ve askeri Esed'a güveniyor ve onun yaptıklarının doğru olduğunu daima arkasında olacağını gösteriyor. Tabi ki Esed'e karşı olanlar olduğu gibi destekçi ülkelerde var ve oldukça güçlü desteğe sahip olan Esed' Rusya,Çin,İran ve Hizbullah Örgütü arka çıkıyor. Esed'in kimyasal silah kullandığı iddaa eden Amerika Suriye' müdahalede bulunacağını söylemişti lakin Rusya'nın buna izin vermeyeceği tepkisiyle karşılaşınca gerçekleşmedi. Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ta Esed'ı desteklediklerini belirtmişti. Dünyanın en büyük Ordusuna Amerikan sahip olsa da unutulmaması gereken en önemli unsurlardan bir kaçı 2. en büyük orduya sahip olan ülkede Rusyadır ve dünyadaki en fazla nükleer silaha sahip ülke yine Rusya'dır. Bunun yanı sıra Hizbullah Örgütünü küçümsemek aptallık olur İsrail'e vurduğu darbe savaşı kaybettirmiştir. Dünyanın en güçlü tankları diye bilinen İsrail tanklarını hurda yığınına çevirmiştir.Oldukça eğitimli ve kök salmış bir örgüttür. Kısacası Rusya'nın kıyı antlaşması olduğu Suriye'yi yalnız bırakacak gibi gözükmüyor. 1 hafta öncede resmi kaynaklarda Çin Devlet Başkanı orduya ''Savaşa Hazır Olun'' talimatını verdi ve ondan önce de olası bir ekonomik krizde Rusya'yı destekleyeceklerini açıkladı. Bir tarafta Arap Ülkeleri,Türkiye, Amerika,İngiltere diğer tarafta Suriye,Rusya,Çin İran. Daha derin olayların yaşandığı gerçeği gibi bilinen gerçeklerde bunlardır. Son olarak bir kaç resmi haber paylaşımı yapmak istiyorum.
-Rusya Lideri Vladimir Putin Suriye'yi vuran İsrail'i uyararak tekrarı durumunda Rusya'nın yaptırımlarıyla karşılaşacağı yönünde uyardı.
-Aralık ayının başların da Rusya ''Koramiral Kulakov'' cinsi savaş gemileri destek için Suriye'nin Tartus limanına girdi.
-Suriye Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim Suriye ve Rusya arasında yapılan tüm silah sözleşmelerinin uygulanması konusunda Rusya Lideri Vladimir Putin'e söz verdi.
24 adet MIG-29SMT savaş uçağı, 36 adet YAK-130 savaş uçağı,S-300 füze sistemleri, 2 adet denizaltı, NEVA uçaksavar sistemleri ve T-90 Tanklarının satışı öngörülüyor.

#Arkadaşlar bu kare aslında bir videodan alınmıştır. 8 dakikalık olan bu videoyu sosyal paylaşım sitesinde bulabilirsiniz. Video 31 Aralık akşamı çekilmiştir. Esad görünürde 4-5 kişilik bir koruma ekibi ile Suriye meydanlarına indi ve askerlerinini yeni yılını kutladı ve onlarla sohbet edip bir masada yemek yedi. 
Tamamen tarafsız ve objektif bir şekilde değerlendirecek olursak arkadaşlar sizlere soruyorum böyle bir adam diktatör olabilir mi ? veya Kolay kolay devirmek mümkün mü ?
* KESİNLİKLE VİDEOYU İZLEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.










2 Ocak 2015 Cuma

HİNT KÜLTÜRÜ ve MUTLAKA İZLENMESİ GEREKEN FİLMLER!

Mutlaka İzlenmesi Gereken Filmler.
Arkadaş bilmeyenler için yeni bir kültür tanıtacağım size. Uzun zamandır takip edip bütün filmlerini izlediğim ve gayet başarılı bulduğum ve izlenmesini tavsiye ettiğim bir sektör.
Hint Filmler.
Hollywood sektörüne en büyük rakip olan Bollywood sektörü yıllardır yapımını üstlendiği filmlere en çok izlenen filmlerin iki katı kadar izlenme rekortmenlerine sahip.
Hindistan'da oluşan bollywood sektörü yaptıkları filmlerle dünyada kendinden oldukça söz ettirmiş ve hayran bırakmıştır. Hint kültürünü olduğu gibi yansıtan bol görsel şölenli ,profesyonel oyunculuk ve mükemmel kurgularla Hollywood filmlerinin bir çoğunu geride bırakmıştır. Türkiye'de oldukça fazla takipçisi hayranlarını mevcuttur. Aslında fazla söze gerek yok filmleri izlediğiniz zaman bana katılacağınızı düşünüyorum.


1-BLACK                                       ''Drama''                                      -İMDB-8.9
2-3 İDİOT                                     ''Gençlik Eğlenceli ve Öğretici''           -İMDB-8.9
3-TALAASH                                  ''Gerilim ve Suç''                              -İMDB-8.8
4-DHOBİ GHAT                              ''Dostluk ve Drama''                          -İMDB-7.5
5-LAGAAN                                    ''Müzikal ve Romantik''                      -İMDB-8.1
6-FANAA                                     '' Müzikal Romantik ve Drama''             -İMDB-7.6
7-TAARE ZAMEEN PAR                     ''Drama ve Eğlence''                        -İMDB-8.3
8-GHAJİNİ                                   '' Aksiyon Drama ve Gerilim''                -İMDB-7.2
9-PAA                                         '' Drama ve Biyografi''                       -İMDB-7.2
10-SARKAR                                   '' Suç Gerilim ve Drama''                   -İMDB-7.8
11-BARFİ                                       ''Komedi ve Drama''                         -İMDB-7.8
12-KAHAANİ                                  ''Bilim kurgu Drama ve Gerilim''            -İMDB-8.4
13-ZİNDAGİ NA MİLEGİ DOBARA        ''Macera''                                    -İMDB-8.1
14-DEEWAAR                                '' Savaş''                                     -İMDB-7.1
15-CHAK DE INDIA                        ''Spor''                                        -İMDB-8.5
16-JODHAA AKBAR                         ''Biyografi''                                    -İMDB-7.6
17-GANDHİ                                   ''Biyografi''                                    -İMDB-8.1
18-ENGLİSH VİNGLİSH                      ''Aile''                                         -İMDB-8.1
19-CHALO DİLLİ                             ''Komedi''                                     -İMDB-7.1
20-MANGAL PANDEY                      ''Tarihi Drama Biyografi''                      -İMDB-7.1
BLACK 2005



RESİM NASIL ÇİZİLİR?

RESİM NASIL ÇİZİLİR ? 

Uzun zamandır farklı alanlarda resim çizmekteyim. Hiç bir eğitim almadım bu konuda ama kendimi zamanla geliştirdim. Resim çizmek tamamen yeteneğe bağlı değildir aslında.
Evet yetenek isteğen bir çalışma ama kesinlikte % 100 yetenek isteyen bir durum değil. Benim resimle tanışmam bir arkadaş sayesinde oldu. 
Çocukluğumda bir çok insan gibi bende pokemon hayranıydım. Severek izlerdim arkadaşım ise izler gelir sınıfta resimlerini çizerdi o kadar çok hoşuma giderdi ki defalarca bende
çizmeye çalıştım ama onun kadar başarılı olamadım. 
Başarısız olmam resim çizemiyeceğim yeteneğimin olmadığı anlamına gelmez ve durmadan denedim. Zaman geçtikçe yavaş yavaş çizebildiğimi gördüm ve durmadan
çizmeye devam ettim. İstekliydim ve resim çizmek gerçekten iyi bir şeyler yaptığımı hissettiriyordu bana. 
 Aradan zaman geçtikçe çizdiğim resimleri arkadaşlar ve çevremdeki gördü ve beklenmedik bir tepkiyle karşılaştım. Bizim insanlarımızı çok iyi bilirsiniz, ''bu ne, dersine bak, 
bunlarla mı zamanını geçiriyorsun ? gibi bir çok tepkiyle karşılaştım.  Aslında bu beni resimden uzaklaştırmadı açıkçası daha da yakınlaştırdı. Şuan zamanında bana tepki gösteren
her insan neden güzel sanatlar okumadığımı profesyonel olarak bu işi düşünmediğimi soruyor ve başarılı buluyor.  
Belirtmeliyim ki çokta ahım şahım resim çizen biri değilim ama hiç olmazsa beğenilecek kadar resimler çizebiliyorum.. 

Bir kaç resim yükleyeceğim umarım beğenirsiniz Eğer ilgisini çekenler için bir kaç teknik bilgi verebilirim. Çok farklı terimler kullanarak kafanızı karıştırmak veya ben yapamam
diyecek aşamaya getirmeden bir kaç fikir paylaşayım. İlk önce resim çizme isteğinizin olması lazım kimse sevmediği bir şeyi yapmak istemez istese de pek başarılı olamaz. Çizmek
sizi mutlu hissettirmeli . Kalemi özgürce kullanın kalem sizi esir almasın siz kalemi kullanın kalem sizi değil. İlk başladığınızda da silgi kullanmamaya çalışın yaptığınız hataları
yaratıcılığınızı kullanarak başka şeylere dönüştürmeyi deneyin. Video ve görsellere bakarak bazı teknik bilgiler öğrenin. Örnek olarak animasyon çizimlerine bakın 1 dk içinde 
çizgileri birleştirerek ne kadar güzel resim çiziliyor. Sıkılmayın hemen pes etmeyin zamanla olacak şeyler. Birden değil deneyimlerinizin sonucu olarak bir şeyleri başaracağınızı
anlarsınız. Farklılık yaratmak istiyorsanız hayal gücünüzü kullanın. Boş bir sayfaya bol bol çizikler çekin kalemi serbestçe kullanmayı öğrenin. Arzu ederseniz teknik çizimler 
hakkında bütün bilgileri paylaşabilirim. 
Yükleyeceğim çizimlerin tamamı bana aittir. Kendi çizimlerimdir.

BİZE İKRAMİYE ÇIKAR MI ?

ŞANS OYUNLARI 

 Tüm dünyada gerçekleşen devlet eliyle legal bir kumardır. Türkiye'de devlet eliyle gerçekleşen bir çok kumarlardan bazıları , Sayısal loto, Şans Topu , İddaa , Milli Piyango, 10 Numara ve bunun gibiler.
 Benim burada belirtmek istediğim şey Türkiye'de şans oyunlarının kişiye çıkma olasılığı yüzde kaçtır. 
Şans oyunları gerçekten şansa mı dayalıdır. 

Burada belki iddalı bir yazı yazabilirim ama insanlar mantıklarını kullandıkları zaman bana hak vereceklerini düşünüyorum.
Ben bu konuyu Sayısal Loto, Şans Topu ve 10 Numara gibi şans oyunları üzerinden yorumlayacağım. 
Türkiye'de son derece yaygın olarak şan oyunları oynanmaktadır. Milyonlarca insan her hafta bir veya bir kaç şans oyunu oynamaktadır.  Haftalık şans oyunları sermayesi trilyonları aşmaktadır.
Son 10 yılda ülkemin durumuna bakarak şans oyunlarında bizlere ikramiye çıkma olasılığının % 0 olduğunu düşünüyorum. Türkiye gündemini yıllardır günü gününe takip etmekte ve araştırmaktayım.
Yolsuzluğun, hırsızlığın diz boyu ve cezasız kaldığı bir ülkede şans oyunlarında hilekarlık yapılması benim tarafımdan gayet normal karşılanıyor.
Şu varsayımla desteklemek istiyorum, daha önce şans oyunları TRT kanalında canlı yayın ekranlarında milyonların gözü önünde noter huzurunda çekilirdi. Şans oyunu oynayan ve oynamayan bütün insanlar canlı yayın ekranlarından sayıların çekilişini izleyebilirdi ve çıkan insanlar mutlaka bilinirdi.Daha önce hepimiz görmüşüzdür 3 kere sayısal lotoyu  yakaladı şimdi ayakkabı boyacılığı yapıyor. O zamanlar bile hile yapıldığı bir çok kez ortaya atılmıştır. Çıkmasını istedikleri sayıların topları biraz daha ağırdır ve makine tarafında döndürüldüğü aşamasında ağır toplar hemen düşüyor ve istedikleri sayı bile geliyor. Bu iddalarla bir çok kez karşılaşıldı ve daha sonra sorumlular tabi ki iddayı yalanladı. Milyonların önünde televizyon ekranlarında yapılan bir çekilişte hile yapılır mı ?  Son konusu Trilyonlar olunca bence yapılır. Şuan ki duruma göre artık çekilişlerin hiç biri canlı yayında yapılmıyor. Bir kaç kişi tarafından yapılıyor ve daha sonra resmi sitede yayınlanıyor.Tabi ki noter huzurunda yapılıyor ama ben o notere ve çekilişi yapan kişilere ne kadar güvenebilirim. Milyonlarca insanın gözü önünde yapılan çekilişe şaibeli bakılırken şimdi yapılan çekilişe ne kadar güvenebiliriz ? İstedikleri kadar diplomalı mevki sahibi ve yeminli noter desinler ben bu ülkede para için kendini vahiy ilan eden insanlar gördüm. Oldu olası Türkiye Cumhuriyeti'nde belirli bir mevkiye sahip olan insanlar kendi ve çevresindeki insanların ceplerini doldurdu ve gitti. Benim kendi şahsi görüşüm Türkiye'de yapılan bütün şans oyunları güvensiz ,hilekarlık yapılmaya çok müsait. 
 Demem odur ki şans oyunları tamamen devlet eliyle kumardır ve çok net bir şekilde belirtmek isterim insanların gözü önünde yapılmayan güven ortamı yaratmayan bu şans oyunlarında hilekarlık vardır. ''Umut fakirin ekmeğidir'' derler o hesap  her hafta milyonlarca insan çıkar umuduyla şans oyunları oynuyor. 
Başbakan Ekim ayında yaptığı bir konuşmada bu sene Şans oyunlarının özelleşeceğini söyledi.