27 Aralık 2014 Cumartesi

İSTANBUL'UN ESKİ KABADAYILARI ''ROWDY''

                                       İSTANBUL'UN ESKİ KABADAYILARI

1-KESİK NİKOLA: Nikola'nın bütün işi bir kıraathanede oturup kendi adamlarının getirdiği haraçlarla kumar oynatmaktır.  

2-PİÇ ARDAŞ: Piç Ardaş Sivas doğumludur. İstanbul'a yerleştikten sonra Üsküdar'ın haracını yemeği kafasına koydu ve Manvacı Ali'yi öldürdü. Manavcı Ali öldükten sonra Üsküdar'ın tek hakimi oldu ve harcını uzun yıllarca yedi. 
En bilinen gerçek  Piç Ardaş'ın sağ elinin baş ve işaret parmağı kesiktir.

3-ARAP HÜSNÜ: Trablusgarp doğumludur. Tophane halkını inim inim inleten kan kusturan canidir.
Pazar ortasında öldürdüğü iki kişi yüzünden bütün polisi peşine taktı ama delil yetersizliğinden tutuklanmadı. Çok akıllı hareket ederdi bu yüzden polis hiçbir zaman suçüstü yakalayamadı. Cumhuriyet'in ilanından sonra hükümetin kararıyla sınır dışı edildi.

4-ŞIK MANOL: Adam öldürmemiş tek kabadayıdır. Çıkan kavgalarda hiçbir zaman silah, bıçak, sopa kullanmamıştır.Sadece demir yumruklarını ve taş gibi fasını kullanmıştır.

5- ODESALI KOSTİ: Yunanistan doğumludur. Tünel'den Taksim 'e kadar bütün mekanlarını haracını yiyen adamdır. Çok akıllı hareket edip arkasından hiç bir ipucu bırakmadan kaçardı. Başı sıkışınca en büyük yardımcısı işgalci polislerdi. Sağ kolunda eli kamalı bir kız resmi ve sol kolunda 2 çiçek ortasında haç resmi ve ''M'' harfi dövmeleri bulunmaktadır.

6-KONYALI OSMAN: Tam 8 sene İstanbul'a kan kusturmuştur. Küçüklüğünde itilip kalkılması ,hor görülmesi onu acımasız bir katil yapmıştır. Babası ile İstanbul!a gelerek kısa sürede nam saldı.
Bir aralar Göztepe semtinde polisler tarafından sıkıştırıldı ama 2 polisi yaralayarak kaçtı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder